Maatschappelijk werk

Soms kom je in het leven struikelblokken tegen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken, zoals financiële problemen, een echtscheiding of het vinden van onderdak. Een gesprek met een sociaal werker kan u een nieuwe kijk op de situatie geven en u helpen uw leven weer op de rails te krijgen.

Met welke vragen en zorgen kunt u bij aan-z terecht?
Wij bieden inwoners van de gemeente Terneuzen informatie, advies en ondersteuning bij uiteenlopende vragen of zorgen over onder andere werk, wonen, financiën, dagbesteding, relaties, ouderschap, gezondheid en welzijn. Wij kunnen u helpen wanneer bijvoorbeeld:

  • de spanning tussen u en uw partner oploopt;
  • de zorg voor een geliefde voor u soms veel wordt;
  • u wilt leren omgaan met een handicap of langdurige ziekte;
  • u persoonlijke problemen ondervindt, zoals weinig zelfvertrouwen, angst, overspannenheid of een gevoel van eenzaamheid;
  • u moeite heeft met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, zoals het verlies van een dierbare of het verlies van werk;
  • u nauwelijks kunt rondkomen of weinig te besteden heeft voor boodschappen en/of kleding;
  • u ondersteuning zoekt bij het vinden van het een gezonde leefstijl;
  • u zich zorgen maakt over de vergeetachtigheid van uw partner;
  • u zorgen heeft waarvan u niet weet hoe u deze kunt oplossen;
  • ...

Stel uw vraag! Wij staan voor u klaar.
U kunt bij ons met iedere vraag terecht. Er zijn geen foute vragen, alleen ontbrkende antwoorden. Een medewerker van de kantoordienst denkt graag met u mee. U kunt ons bereiken op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0115 56 30 15.

Samen zoeken naar oplossingen
Samen met u bekijken we uw situatie, welke mogelijkheden u zelf heeft en hoe wij u optimaal kunnen ondersteunen om hierin verandering aan te brengen. Op de tweede plaats bekijken we welke mensen uit uw omgeving u kunnen helpen. Als die hulp ontoereikend is, zoeken we naar andere mogelijkheden of hulpmiddelen om u te ondersteunen.

Iedere vraag verdient een specifiek antwoord
Sommige vragen zijn direct op te lossen met een goed advies, bijvoorbeeld met de inzet van maaltijden van tafeltje-dek-je of een leefstijlmakelaar die u coacht naar een gezonde leefstijl. Andere vragen zijn mogelijk ingewikkelder. Bijvoorbeeld het vinden van een geschikte en zinvolle dagbesteding, het krijgen van een juiste indicatie voor langdurige zorg, hulpverlening bij huiselijk geweld of vragen rond het vergroten van de eigen vaardigheden en zelfredzaamheid. Daarvoor maken we graag een afspraak.

Waar wilt u meer over weten?

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de volgende pagina('s) eens: