Compliment, tip of klacht?

Compliment, tip of klacht?

Bent u tevreden?
aan-z staat voor een goede dienstverlening aan alle burgers. Voor aan-z is het van groot belang om te weten hoe u het contact met aan-z heeft ervaren. Bent u tevreden en wilt u aan-z een compliment geven? Of heeft u een tip? Wij horen het graag! U kunt ons hiervoor een e-mail sturen. 

Bent u ontevreden?
Mocht u toch ontevreden zijn, laat het ons weten. Wij denken graag met u mee en proberen een passende oplossing te vinden. Indien het gesprek met de directe betrokkene en zijn/haar leidinggevende niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, dan kunt u hier uw klacht melden. In onderstaande routekaart leest u meer over de klachtenbehandeling.

U heeft recht op een onafhankelijk vertrouwensperoon
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwensperoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ-vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ en Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.

Zo bereikt u het AKJ

  • Bel naar 088 – 555 1000
  • Mail naar info@akj.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website.