Tafeltje-dek-je

Tafeltje-dek-je

Tafeltje-dek-je kan een oplossing bieden voor mensen die niet langer in staat zijn om zelf te koken omwille van hoge leeftijd of die door lichamelijke, psychische of andere sociale omstandigheden niet zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen en nergens anders kunnen gaan eten.

De maaltijden worden lokaal bereid en rond de middag (tussen 10:30 en 12:30 uur) bij u thuis bezorgd door vrijwilligers. De vrijwilligers vervullen een belangrijke functie voor tafeltje-dek-je; zij komen langs, helpen eventueel om de koffer/verpakking te openen en maken een klein praatje.

Een warme maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. In Nederland is er ook de mogelijkheid om op weekdagen en in het weekend koelversmaaltijden af te nemen. Maaltijden worden bezorgd van maandag tot en met vrijdag. Ook op feestdagen (behalve in Kaprijke). Koelversmaaltijden voor het weekend worden geleverd op vrijdag.

Wilt u maaltijden via tafeltje-dek-je aanvragen?
Voor meer informatie over tafeltje-dek-je of wilt u maaltijden aanvragen? Dan kunt u contact opnemen met aan-z. Tijdens een intakegesprek bekijkt een medewerker samen met u of tafeltje-dek-je de oplossing is. Er worden vervolgens afspraken gemaakt over de startdatum, het aantal dagen, dieetwensen e.d.

Wilt u een maaltijd afzeggen?
Klanten uit Nederland en België kunnen een maaltijd voor doordeweekse dagen afmelden tot 1 dag van tevoren, tot uiterlijk 17.00 uur. Afmelden voor een koelversmaaltijd voor het weekend is mogelijk tot en met uiterlijk dinsdag diezelfde week. Bij afmelding na die tijd kunnen wij de maaltijd niet meer afzeggen en zijn wij verplicht de maaltijd in rekening te brengen.

Wilt u eenmalig een extra maaltijd aanvragen?
Hiervoor gelden dezelfde termijnen als voor het afmelden van een maaltijd. 

Waar wilt u meer over weten?