Cliëntondersteuning Wet Langdurige Zorg

Cliëntondersteuning Wet Langdurige Zorg

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunnen hulp krijgen van een cliëntondersteuner van aan-z. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

De cliëntondersteuners denken met u mee over hoe u de zorg het beste kunt organiseren. Ze kunnen u informeren en adviseren en op weg helpen met het realiseren van de zorg. De cliëntondersteuning is erop gericht om u weloverwogen keuzes te laten maken over uw zorg. Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee (los van alle partijen) en betrekt waar mogelijk uw sociaal netwerk (bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilliges) bij het zoeken naar oplossingen. De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt.

Wat kan de cliëntondersteuner voor u betekenen?
Een cliëntondersteuner kan u helpen door het bieden van bijvoorbeeld:

  • Informatie en advies over het zorgaanbod in de regio, verschillende zorgvormen en cliëntrechten;
  • Advies bij de keuze voor de zorgaanbieder die het beste bij uw situatie past;
  • Ondersteuning bij de invulling van de zorg, zoals hulp bij het opstellen van een persoonlijk plan. Hierin legt u vast hoe u uw leven wilt inrichten en wat daarbij voor u de beste zorg is (verblijf in een zorginstelling, een volledig of modulair pakket thuis of persoonsgebonden budget);
  • Ondersteuning bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het zorg- of ondersteuningsplan. Dit zijn afspraken over de invulling van de zorg die u maakt met uw zorgverlener. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de cliëntondersteuner u tijdens de bespreking met de zorgverlener bijstaat;
  • Bemiddeling tussen u en uw zorgaanbieder. Wenst u een andere invulling van uw zorgvraag en/of komt u er samen met de zorgaanbieder niet uit? Ook dan kan een cliëntondersteuner u helpen.

Onafhankelijke cliëntondersteuning voor andere hulpvragen
aan-z onderschrijft ook het belang van onafhankelijke cliëntondersteuning voor andere hulpvragen. Heeft u hier vragen over? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dan bekijken we samen welke oplossing mogelijk is. Momenteel is er in Zeeland onderzoek gaande naar de diverse mogelijkheden om de onafhankelijke cliëntondersteuning in te richten.

Neem contact op met aan-z
U kunt contact met ons opnemen van maandag tot vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Onze medewerkers verbinden u door met de juiste persoon die u graag verder helpt.