Samenwerken met JIP Terneuzen

Samenwerken met JIP Terneuzen

JIP Terneuzen werkt regelmatig samen met organisaties in de gemeente Terneuzen, zoals Stichting Present, 1NUL1, praktijkschool de Sprong, voortgezet speciaal onderwijs de Argo, het Lodewijkcollege en politieteam Zeeuws-Vlaanderen.

Stichting Present
Stichting Present en JIP Terneuzen werken samen aan het doel: jong & oud verbinden. Gemiddeld vier keer per jaar zetten we een project op. In deze samenwerking zoeken we de verbinding met andere organisaties, zodat ook zij kunnen aansluiten. We werken regelmatig samen met bijvoorbeeld zorgcentra en het Lodewijkcollege.

1NUL1
1NUL1 en JIP Terneuzen werken maandelijks samen aan preventieve activiteiten gericht op jongeren tussen de 12 en 25 jaar. We organiseren Pitstops, pleinactiviteiten en bezoeken scholen wanneer er bijvoorbeeld feesten worden georganiseerd. 1NUL1 richt zich voornamelijk op alcohol- en drugsgebruik, verslaving en social media en JIP Terneuzen richt zich op het informeren van jongeren over allerlei dingen waar zij op de weg naar zelfstandigheid tegenaan kunnen lopen.

Praktijkschool de Sprong en voortgezet speciaal onderwijs de Argo
Wekelijks gaat een medewerker van JIP Terneuzen op de Sprong en op de Argo in gesprek met leerlingen die vragen hebben over bijvoorbeeld het aanvragen van een busabonnement, DigiD of vragen over hun verblijfsvergunning. Ook staat JIP Terneuzen klaar voor jongeren die een luisterend oor nodig hebben.

Het Lodewijkcollege
Het Lodewijkcollege en JIP Terneuzen werken samen aan 'themamaanden’. Iedere maand verzorgt JIP Terneuzen op één van de locaties van het Lodewijkcollege activiteiten, informatieve flyers, voorlichting en/of carrousels rondom het betreffende thema. In de aula van de school gaan we op een laagdrempelige manier in gesprek met jongeren. Voorbeelden van thema’s zijn: seksualiteit, social media, blue Monday en Movember.

Jongerenjacht XL
In samenwerking met het politieteam Zeeuws-Vlaanderen organiseerde JIP Terneuzen een jongerenjacht op het Lodewijkcollege. Het doel van de jongerenjacht was om spelenderwijs verbinding tussen jongeren en de politie te stimuleren. Daarnaast wilde de politie op deze manier jongeren informeren over de politieopleiding.


Ook samenwerken of een project starten met JIP Terneuzen?
Wilt u ook samenwerken met JIP Terneuzen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar jip@aan-z.eu of bel naar 06 23 39 93 35.