De vriendengroep

De vriendengroep

De vriendengroep is een WhatsApp groep voor jongeren die zich weleens eenzaam of anders dan anderen voelen en/of op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen. De WhatsApp groep is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die op de middelbare school zitten of een opleiding op het mbo volgen. JIP Terneuzen organiseert één keer per maand, 12 keer per jaar, een activiteit en maakt deze kenbaar in de WhatsApp groep. Jongeren die willen en kunnen deelnemen aan de activiteit kunnen zich vrijblijvend aanmelden: niks is verplicht. Voor sommige activiteiten vragen wij een kleine bijdrage tussen de €5,- en €10,- en sommige activiteiten zijn kosteloos. Wanneer een jongere niet in de gelegenheid is om dit bedrag te missen, kunnen zij dit persoonlijk aan ons doorgeven. Dan vinden wij samen een passende oplossing. Wij zorgen voor en tijdens de activiteit voor een fijn groepsklimaat en zorgen ervoor dat alle jongeren zich welkom voelen.

Het doel van de vriendengroep is dat jongeren tijdens activiteiten sociale vaardigheden ontwikkelen, waardoor zij weerbaarder en zelfverzekerder worden en zich sterk genoeg voelen om in de toekomst zelfstandig activiteiten met en voor anderen kunnen organiseren. Daarnaast stimuleren wij jongeren binnen deze groep om onderling wat met elkaar af te spreken. Op deze manier ontstaan er vriendschappen en maken zij deel uit van een groep waar zij zich mee kunnen conformeren.

Wil jij meedoen aan de vriendengroep? Meld je dan aan via een WhatsApp bericht bij 06 23 38 93 35 of stuur ons een berichtje op Instagram: @jip_terneuzen.