Spelenderwijs Nederlands leren met het ITM vakantieboek en leerzame filmpjes

Spelenderwijs Nederlands leren met het ITM vakantieboek en leerzame filmpjes

Het ITM voorjaarsboek
De meivakantie staat voor de deur en dat betekent een nieuw vakantieboek van ITM. In het voorjaarsboek heeft Puk de hoofdrol en laat hij de kinderen zien hoe hij Koningsdag viert, wat zijn lievelingsrecept is en welke spelletjes hij graag speelt. Op deze manier stimuleert Puk de kinderen actief de Nederlandse taal te oefenen.

De ITM-medewerkers hebben de voorjaarsboeken aan de gezinnen uitgereikt. Wilt u ook met uw kind aan de slag met het voorjaarsboek? Open dan het vakantieboek onderaan de pagina.

De avonturen van Puk op YouTube
Wilt u op verschillende manieren de Nederlandse taal oefenen met uw peuter of kleuter? Volg dan ook de avonturen van Puk op YouTube. De ITM-medewerkers hebben korte leerzame filmpjes ontwikkeld tijdens hun creatieve zoektocht om de kinderen en hun ouders (als gevolg van de coronamaatregelen) op afstand te begeleiden.


De filmpjes sluiten aan bij de thema’s van Puk, waardoor ze aansluiten op de belevingswereld en de taalontwikkeling van jonge kinderen. Bent u nieuwsgierig naar de avonturen van Puk? U kunt de filmpjes bekijken op het YouTube kanaal van aan-z.

Meer over ITM

ITM (Iedereen telt mee) is een gezinsgericht programma. We helpen peuters en kleuters bij het oefenen van de Nederlandse taal. Met ITM willen we de onderwijsachterstand als gevolg van sociale, economische en culturele omstandigheden vroeg signaleren en aanpakken. Hoe vroeger je dit doet, hoe meer effect dit heeft op de schoolloopbaan van het kind. De ITM-medewerkers van aan-z bezoeken de gezinnen thuis.