Tips voor een gezonde maaltijd

Tips voor een gezonde maaltijd

Eet u regelmatig klant en klare maaltijden en vindt u lastig om dagelijks vers te koken? Vraag uzelf af waar dat door komt. Kookt u bijvoorbeeld niet graag? Of vindt u het lastig te bepalen wat u wilt eten? Heeft u geen idee wat gezond is of kiest u de gemakkelijke weg wegens tijdgebrek? 

Wij geven u een aantal tips hoe u gemakkelijk(er) een gezonde maaltijd op tafel kan zetten.
1. Maak een lijstje van gezonde maaltijden die u lekker vindt. Heeft u geen inspiratie? Op Pinterest kan u veel recepten vinden en opslaan, zodat u altijd genoeg ideeën heeft.
2. Stel een weekmenu op en haal de boodschappen in één keer voor de hele week. U wordt op die manier minder snel in verleiding gebracht om daar van af te wijken. (U bespaart op deze manier ook geld.)
3. Maak koken leuker door te verdiepen in de producten. Hoe groeit een courgette? Wat voor voedingsstoffen zitten in kabeljauw?
4. Maak van koken een leuk moment door muziek of een podcast op te zetten.
5. Nodig mensen uit en maak (samen) een gezonde maaltijd klaar.
7. Houdt u niet van uitgebreid koken? Dan is het kookboek van Jamie Oliver, 'Jamie in 30 minuten', een goede tip voor u. 
8. Plan van te voren een moment in dat u wil gaan koken en wijk daar niet vanaf.
9. Kijk op de website van voedingscentrum.nl om te zien wat gezond is.
10. Eet aandachtig en bewust. Besef dat je op dat moment goed voor uw lichaam en brein zorgt.
11.  Complimenteer uzelf dat u de moeite heeeft genomen om voor uzelf te koken.

De leefstijlmakelaar
De leefstijlmakelaar helpt u gezond(er) te leven en bewegen en kijkt mee naar uw huidige leefstijl. Het doel is om uw vitaliteit te bevorderen en uw gezondheid te optimaliseren.

Bewegen kan thuis in uw vrije tijd, op het werk of onderweg. U kunt in een groep bewegen of alleen. Er zijn diverse middelen die u hierbij kunnen helpen, zoals beweegapps, sportattributen (in bruikleen) of online trainingen. Ongeacht uw situatie of leeftijd; er is voor iedereen iets passends te vinden! 

De leefstijlmakelaar ondersteunt u bij het vinden van een passende vorm van bewegen. Bij voorkeur bij u in de buurt. Samen met u wordt er een plan van aanpak opgesteld. Meer informatie over de leefstijlmakelaar of over het maken van een afspraak vindt u hier.