Paula Stoker is geen bestuursvoorzitter meer van aan-z

Paula Stoker is geen bestuursvoorzitter meer van aan-z

Paula Stoker heeft dinsdag 27 oktober 2020 haar functie als wethouder bij Gemeente Terneuzen en bestuursvoorzitter van aan-z neergelegd. De directe aanleiding is een verschil van inzicht met de overige leden van het college van B en W over de invulling van de directiefunctie van aan-z.

Paula Stoker liet in een door de gemeente uitgegeven reactie weten "dat het verschil van inzicht niet op te lossen was na uitvoerig overleg binnen het college". Ze betreurt dat "de opvattingen zo ver uiteenliepen dat de situatie niet langer werkbaar bleek. En dat dit komt doordat de combinatie van het wethouderschap enerzijds en voorzitterschap van aan-z anderzijds spanning opriep, omdat iedere rol eigen afwegingen vraagt." Dat leidde er onverwacht toe dat er geen draagvlak binnen het college was om haar functie als wethouder voort te zetten.

aan-z betreurt dat Paula Stoker geen bestuursvoorzitter van aan-z meer is. Zij heeft een grote bijdrage gehad in de positieve ontwikkeling die aan-z de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het is jammer dat aan-z dat nu moeten missen. aan-z gaat in overleg met Gemeente Terneuzen over de opvolging van Paula Stoker.