Mantelzorgers uit de gemeente Terneuzen in het zonnetje

Mantelzorgers uit de gemeente Terneuzen in het zonnetje

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden
De zorg van mantelzorgers is vaak onzichtbaar én heel waardevol. 
Wat mantelzorgers doen is bijzonder en verdient waardering. Daarom zetten wij mantelzorgers tijdens de 'Dag van de Mantelzorg' in het zonnetje. Mantelzorgers (zie zijn aangemeld) ontvangen 10 november als erkenning en blijk van waardering het mantelzorgcompliment. Deze attentie wordt door aan-z namens de Gemeente Terneuzen aangeboden als erkenning en blijk van waardering voor hun inzet. 

Wanneer is iemand mantelzorger?
Als je mantelzorger bent, bied je hulp, steun en/of verzorging aan een hulpbehoevend persoon die dichtbij staat, zoals een partner, kind, ouder, familielid of vriend. Ook minder intensieve hulp, zoals de hulp aan huisgenoten, een buurman, kennis of instellingsbewoner hoort hierbij.

Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Iedereen kan er op verschillende manieren mee te maken hebben. Nu of in de toekomst. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde kleinkinderen, valt buiten de definitie.


Wat aan-z voor mantelzorgers kan betekenen
Mantelzorgers in de gemeente Terneuzen kunnen bij aan-z terecht voor informatie, advies en ondersteuning (waaronder vanuit de Wmo). De mantelzorgmarkt vindt dit jaar in verband met de coronamaatregelen niet plaats. Heeft u behoefte aan meer informatie of een luisterend oor? Neem dan contact met ons op.
aan-z is iedere werkdag van 08.30 tot 17.00 uur telefonisch (0115 563015) en per mail (info@aan-z.eu) bereikbaar.