10 november: Dag van de Mantelzorg

10 november: Dag van de Mantelzorg

Tijdens de nationale ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november besteden de gemeente Terneuzen en aan-z extra aandacht aan de mantelzorgers die dag in dag uit klaarstaan om iemand uit hun omgeving steun, hulp en/of verzorging te bieden.

Als je mantelzorger bent, zorg je langdurig en onbetaald voor een ziek, kwetsbaar of hulpbehoevend persoon die dichtbij staat. Dit kan een partner, kind of ouder zijn. Ook minder intensieve hulp, zoals de hulp voor een buurman, vriend, kennis of instellingsbewoner hoort hierbij. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’. Iedereen kan er op verschillende manieren mee te maken hebben. Nu of in de toekomst.

Mantelzorgcompliment
Als erkenning en blijk van waardering voor de inzet ontvangen mantelzorgers in de gemeente Terneuzen op 10 november het mantelzorgcompliment. Deze attentie wordt door aan-z namens de Gemeente Terneuzen aangeboden aan mantelzorgers die hiervoor zijn aangemeld.

Aanbod organisaties voor mantelzorgers
Dit jaar zou de tweede editie van de mantelzorgmarkt in Terneuzen plaatsvinden. Helaas is de markt vanwege de huidige coronamaatregelen geannuleerd. Desondanks wil aan-z deze dag niet voorbij laten gaan en mantelzorg onder de aandacht brengen. In plaats van een kraampje op de markt tonen verschillende organisaties uit de gemeente Terneuzen in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (editie 4 november) wat zij voor mantelzorgers kunnen betekenen.

Wat aan-z voor mantelzorgers kan betekenen
Mantelzorgers in de gemeente Terneuzen kunnen bij aan-z terecht voor informatie, advies en ondersteuning (waaronder vanuit de Wmo). De bijeenkomsten voor mantelzorgers zijn tijdelijk stopgezet vanwege het coronavirus. Meer informatie over het aanbod van aan-z is na te lezen op de pagina mantelzorg. Heeft u behoefte aan meer informatie of een luisterend oor? Neem dan contact met ons op.

aan-z is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur:
T: 0115 56 30 15
M: info@aan-z.eu


Foto: MantelzorgNL