Formulierenbrigade MFC de Statie, op afspraak

Terug naar de agenda
Formulierenbrigade MFC de Statie, op afspraak

Eerstvolgende datum:Woensdag 17 juli 2024

Aantal vrije plaatsen: 10 van 10

Formulierenbrigade,

Het begrijpen of invullen van formulieren kan lastig zijn. Heeft u moeite met het (digitaal) invullen van formulieren voor bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering of huurtoeslag? Of weet u niet voor welke voorzieningen u in aanmerking komt?

De formulierenbrigade / burgeradviseur kan u helpen bij

Vragen over wet- en regelgeving en voorzieningen; - het aanvragen van kwijtschelding Sabewa; - de aangifte inkomstenbelasting; - het aanvragen / activeren DigiD; - het aanvragen van toeslagen; - het aanvragen van Wmo-ondersteuning; - vragen over het gebruik van een OV-kaart; - vragen over uw zorgverzekering; - inschrijven bij een woningbouwvereniging; - het aanvragen van diensten van de gemeente, zoals (bijzondere) bijstand; - schulden (burgeradviseur); - het ordenen van administratie/post (burgeradviseur).

De burgeradviseur komt bij u thuis

Is het voor u niet mogelijk om naar een inlooppunt van de formulierenbrigade te komen? Dan kunt u een beroep doen op een burgeradviseur. Hij/zij komt bij u thuis. De dienstverlening is gratis.

Hoe gaan de formulierenbrigade en burgeradviseurs te werk?

De vrijwilligers van de formulierenbrigade en burgeradviseurs beschikken over kennis van wet- en regelgeving en bestaande voorzieningen. Zij gaan samen met u op zoek naar mogelijke oplossingen voor uw vraag, zonder daarbij keuzes op te dringen. De formulierenbrigade en de burgeradviseurs zijn vertrouwenspersonen die handelen met respect voor uw privacy. Eigen verantwoordelijkheid De vrijwilligers van de formulierenbrigade en de burgeradviseurs zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van hun adviezen. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de gegevens die worden ingevuld, voor de ondertekening, de verzending en afgifte van formulieren.

Aanmelden voor de formulierenbrigade of de burgeradviseur kan via e-mail: welzijn@aan-z.eu of telefonisch 0115-563015 (keuze 6).

 

Wijzigingen voorbehouden. Voor actuele data zie onze agenda hieronder.

  • Wanneer: Elke twee weken, woensdag
  • Tijd: van 10:00 tot 12:00
  • Leeftijdscategorie: Volwassenen (18+)
  • Locatie:
    MFC De Statie
    Canadalaan 2E
    4551 AL Sas van gent

Deze activiteit gaat door bij minimaal 1 deelnemers en maximaal 10 deelnemers.