Kent u het Signaalpunt Eenzaamheid al?

Kent u het Signaalpunt Eenzaamheid al?

Voelt u zich vaak alleen? Of bent u om iemand bezorgd?
Meld het bij het signaalpunt eenzaamheid.

Bij het signaalpunt eenzaamheid kunt u vertrouwelijk een signaal afgeven wanneer u denkt dat iemand eenzaam is, óf als u zelf eenzaam bent.

Geef een signaal af
Het Signaalpunt is een laagdrempelige plek waar iedereen de zorg over eenzame inwoners kan achterlaten. Iedereen, dus niet alleen de professionals van onze maatschappelijke organisaties, maar ook ondernemers zoals bijvoorbeeld kappers, banken, huisartsen of postbezorgers. Maar ook als je jezelf eenzaam voelt kun je een signaal afgeven. Deze signalen komen vervolgens terecht bij de juiste professionals die voor hulp en ondersteuning zorgen.

Hoe werkt het
Het Signaalpunt werkt eenvoudig en in slechts 4 stappen krijgt de eenzame persoon toegang tot passende hulp aangeboden.

  1. In het Signaalpunt geeft de bezorgde inwoner aan op welk adres de persoon die mogelijk eenzaam is woont. Of als iemand over zichzelf een signaal wil afgeven, dan vul je je eigen gegevens in.
  2. Het signaal wordt beoordeeld door een medewerker van aan-z.
  3. De medewerker neemt contact op met de persoon die mogelijk eenzaam is.
  4. Samen met de persoon die mogelijk eenzaam is, wordt gekeken naar wat de passende persoonlijke invulling is om dit op te lossen.

Wilt u een melding doen? Dat kan hier. Onderaan die pagina kunt u ook meer informatie vinden over eenzaamheid en het meldpunt.