Netwerkbijeenkomst eenzaamheid in gemeente Terneuzen en Hulst

Netwerkbijeenkomst eenzaamheid in gemeente Terneuzen en Hulst

Wist u dat 28.885 mensen in de gemeente Terneuzen en 12.087 mensen in de gemeente Hulst zich eenzaam voelen? Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor iemand zich eenzaam voelt. Eenzaamheid kunnen we niet oplossen, maar samen kunnen we wel iets betekenen voor anderen. Geluk betekent niet dat je nooit eenzaam of verdrietig bent of dat er nooit moeilijke dingen in het leven gebeuren. Eerder hoe we daarmee leren omgaan.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de netwerkbijeenkomst 'Je bent gelukkig niet in je eendje'.

Het programma:
15:30 uur - inloop met koffie/thee
16:00 uur -  welkom door Laszlo van de Voorde (wethouder Gemeente Terneuzen) en Ellen Verstraeten (Hulst voor Elkaar)
16:05 uur - gastspreker Merijn Ruis deelt wetenschappelijke inzichten over geluk en zingeving vol inspiratie, humor en storytelling
17:35 uur - Een gesprek over eenzaamheid en de stand van zaken in de gemeente Terneuzen en gemeente Hulst door Carine Bentveld (aan-z), Ellen Verstraeten en Mariska Sijs (Hulst voor Elkaar)
18:00 uur Ellen Verstraeten (Hulst voor Elkaar) gaat in gesprek met René Ruissen (wethouder Gemeente Hulst), Laszlo van de Voorde (wethouder Gemeente Terneuzen), Mariska Sijs (Hulst voor Elkaar), Carine Bentveld (aan-z) en Merijn Ruis (gastspreker)
18:15 uur - afsluiting en soep met broodjes
19:00 uur - einde netwerkbijeenkomst

Datum: maandag 2 oktober 2023
Tijd: 16:00 - 19:00 uur inclusief soep en broodjes
Locatie: De Halle, Axel

Spreker Merijn Ruis deelt wetenschappelijke inzichten over geluk en zingeving in een programma vol inspiratie, humor en storytelling. Na de bijeenkomst gaat u geïnspireerd naar huis, met nieuwe inzichten en handvatten om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Meld u voor 22 september 2023 aan per mail (welzijn@aan-z.eu). Deelname is gratis.