Vrijwilligers gezocht

aan-z is altijd op zoek naar vrijwilligers. Wij bieden verschillende mogelijkheden tot vrijwilligerswerk aan, naargelang uw eigen interesses, ervaringen, capaciteiten en kennis. Onderstaand vind u diverse soorten vrijwilligerswerk waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken.

 • Taalmaatje gezocht
  Bent u op zoek naar uitdagend en creatief vrijwilligerswerk én beheerst u zelf de Nederlandse taal? Word dan taalmaatje bij aan-z!

  Taalmaatjes zijn vrijwilligers die optrekken met klanten van aan-z die de Nederlandse taal beter willen leren kennen en hiermee willen oefenen om zichzelf zelfredzamer te maken binnen de maatschappij. Dit kan in groepsverband of één op één. In een gemeenschappelijke ruimte en/of bij u of de klant thuis. Het vergroten van de taalkennis en het oefenen met het spreken van de Nederlandse taal staan voorop. Daarnaast is het ook een kans om nieuwe sociale contacten op te doen.

  Dit kan op verschillende manieren die u zelf, samen met de klant, flexibel in mag vullen. Denk hierbij aan het bezoeken van een supermarkt om namen van bepaalde producten te leren kennen en uitspreken, of juist ondersteuning bieden in de begeleiding richting een inburgeringsexamen van een klant. Er zijn ontelbaar verschillende manieren om invulling te geven aan het leren van taal. Vanuit aan-z wordt u hierin begeleid en kunt u materialen krijgen om mee aan de slag te gaan. Daarnaast biedt Stichting Lezen en Schrijven ook veel materialen en tips op de website. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op:

  Tel. 0115- 56 30 15 (vanuit Nederland) of 09 344 3610 (vanuit België)
  Of via e-mail: info@aan-z.eu of taalmaatjes@aan-z.eu
  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

 • Beweegmaatje gezocht
  Bent u sportief? Bent u begaan met personen in een kwetsbare situatie en wilt u hen motiveren om te werken aan een gezonde en actieve levensstijl? Een beweegmaatje is een vrijwilliger die, volgens afspraak, regelmatig gaat bewegen met een kwetsbare persoon. U haalt uw maatje thuis op en brengt hem of haar terug thuis. Uiteraard staat u ook open voor een goed gesprek met de persoon.

  U krijgt de kans een unieke band op te bouwen met uw maatje. Door samen te bewegen biedt u uw maatje de kans om (terug) actief in het leven te staan. U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. U krijgt een forfaitaire vergoeding per activiteit. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwilligers voor de maaltijdbezorging van tafeltje-dek-je 
  Bent u graag met de auto onderweg en houdt u van contact met verschillende personen? Als thuisbezorger van warme maaltijden kunt u een belangrijke en dankbare rol spelen voor uw dorp en omgeving! En dat zowel in Meetjesland als in de gemeente Terneuzen.

  Als vrijwilliger voor tafeltje-dek-je haalt u warme maaltijden op in de keuken en bezorgt u die (met uw eigen auto) bij kwetsbare personen aan huis. U maakt een kort praatje met de mensen en helpt hen indien nodig bij het openen van de maaltijdkoffer. U bent ongeveer een anderhalf uur onderweg. Om de drie maanden wordt er een planning opgesteld, waarbij u zelf bepaalt wanneer u rijdt. U werkt samen met andere vrijwilligers en krijgt de kans om een unieke band op te bouwen met de gebruikers en de andere vrijwilligers.

  U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. Eventuele onkosten verbonden aan het vrijwilligerswerk worden vergoed. Hebt u zelf geen rijbewijs of auto, dan kunt u ook op pad als bijrijder. U rijdt mee met de chauffeur en helpt de vrijwilliger bij het verdelen van de boxen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwillig chauffeur gezocht
  Vindt u het fijn om met de auto onderweg te zijn en voert u al rijdend de beste gesprekken? Als vrijwillig chauffeur kunt u heel wat betekenen voor de mensen in uw omgeving! U voert mensen naar hun afspraken (naar de dokter, naar de kapper, om boodschappen …) en u biedt hen een luisterend oor. U haalt de gebruiker volgens afspraak thuis op en begeleidt hem of haar naar de afspraak. U brengt de gebruiker ook terug thuis.

  U rijdt met uw eigen wagen en bent hiervoor aanvullend verzekerd. De gebruiker betaalt u rechtstreeks € 0,33 per gereden kilometer, plus eventuele andere onkosten, zoals een parkeerticket. U wordt ingezet op vraag van de klanten en u kunt steeds bekijken of de afspraak in uw agenda past. U krijgt de kans een unieke relatie op te bouwen met de gebruiker. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
 • Vrijwillig burgeradviseur gezocht
  Bent u administratief onderlegd en heeft u een accurate, zakelijke houding? Heeft u bovendien inlevingsvermogen? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwillig burgeradviseur!

  Als burgeradviseur bent u een vertrouwenspersoon voor uw klant. Samen met hem of haar zoekt u oplossingen zoekt voor financiële, administratieve of boekhoudkundige vragen. U bent administratief onderlegd en heeft een groot probleemoplossend vermogen, en u bent bereid om langdurige trajecten met een klant aan te gaan. U werkt planmatig en zelfstandig. Eventuele onkosten (verplaatsingskosten, telefoonkosten enz.) worden vergoed. U krijgt ook de kans om specifieke training te volgen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwilliger bij de formulierenbrigade gezocht
  Bent u administratief onderlegd en is een formulier voor u een plezier? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwilliger bij de formulierenbrigade! U staat klanten bij met het invullen van allerlei formulieren. Denk hierbij aan formulieren van het UWV, belastingdienst, gemeente, etc.

  De vrijwilligers van de formulierenbrigade houden een paar keer per week spreekuur. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de volgende pagina('s) eens: