Personenalarmsysteem (PAS)

Personenalarmsysteem

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, om u veilig te voelen in uw eigen huis en tuin, ook als u snel onwel wordt of bang bent om te vallen.

Als er iets gebeurt, wilt u op een gemakkelijke manier iemand kunnen bereiken. Hiervoor is het personenalarmsysteem een grote hulp. Met één druk op de knop verwittigt de alarmcentrale gegarandeerd, dag en nacht, een contactpersoon. Dit is iemand uit uw eigen omgeving, zoals uw kinderen, buren of vrienden.

Voor het installeren van een alarmsysteem zijn de meeste telefoonsystemen bruikbaar. Zelfs zonder vaste lijn is een personenalarm mogelijk. Bij de installatie ontvangt u een zendertje. Dit kunt u gemakkelijk dragen rond de hals of rond de pols.

Als u hulp nodig heeft, drukt u op de alarmknop. Hierna zijn er twee mogelijkheden.

  1. Contactpersonen

Vanuit de centrale neemt iemand contact met u op. Als u geen antwoord geeft of aangeeft dat u hulp nodig heeft, neemt de centrale contact op met één van de door u opgegeven contactpersonen. Die personen moeten over een sleutel van uw woning beschikken. De contactpersoon komt kijken wat er aan de hand is en zorgt ervoor dat u de juiste hulp ontvangt.

Graag meer informatie over deze optie, neem dan contact op met aan-z.

Tarieven Nederland: dienstverlening via Maatje in Zeeland (link: https://www.maatjeinzeeland.nl/home/)

  • Aansluiting: € 54,45 (eenmalig)
  • Abonnement: €13,15 per maand indien vaste telefoon of internet+bellen aanwezig is
  • €23,18  per maand voor mobiel-alarmtoestel (geen vaste telefoon of internet+bellen aanwezig)

Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding, dan is het verstandig om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar (Nederland).

Tarieven België:

  • € 9 per maand / € 108 per jaar 

      2. Zorg Op Afroep

Zijn er medische zorgen bij u? Of zijn er niet voldoende mantelzorgers in de nabije omgeving van u? Dan kan u beroep doen op professionele krachten.

Nederland

In de gemeente Terneuzen kan dit via Zorg op afroep (ZOA), waarbij een professionele zorginstelling na een oproep bij u langskomt. 
Voor Zorg Op Afroep is er een sleutelkluis/ buis nodig, zodat de verpleegkundigen bij u naar binnen kunnen. Dit moet via de zorgverlener geïnstalleerd worden. De professionele hulp dient u zelf aan te vragen bij een (thuis)zorgorganisatie. Het correspondentieadres van de zorgorganisatie kunt u dan vermelden als contactadres.

Heeft u nog geen verpleegkundige hulp aan huis? Dan kan u contact opnemen met de verpleegkundigen van ZorgSaam  via 0115-674500 of  zoa-sleutelbeheer-midden@zzv.nl.

(houd rekening met extra kosten voor installatie sleutelbuis/kluis + professionele hulp)

België

Er zijn tal van zelfstandig verpleegkundigen en diensten die verpleging aan huis aanbieden en soms ook als persoon op het alarm willen staan. Bevraag dit goed. Wenst u verpleging op het alarm 24 u op 24u? Dan kan u contact leggen met het Wit-Gele Kruis. Zij komen op intake gesprek : 09 265 75 75 of info@wgkovl.be