Lokaal Dienstencentrum De Piramide Assenede

Het lokaal dienstencentrum De Piramide is het resultaat van een samenwerking tussen OCMW Assenede en aan-z. U kunt er terecht voor informatie, advies, ondersteuning, vorming, ontmoeting en ontspanning.

De Piramide is toegankelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. U vindt dit lokaal dienstencentrum in de Moestuinstraat 22 in Assenede. Er is een antennewerking in De Aster (Koning Albertstraat 7 in Oosteeklo) en in het Dorpshuis in Boekhoute.

Hulp bij het thuis (blijven) wonen
De Piramide biedt ondersteunende diensten die het voor u gemakkelijker maken om thuis te (blijven) wonen. Voorbeelden hiervan zijn de levering van warme maaltijden aan huis, het Dorpsrestaurant, de inzet van vrijwilligers, enz.

Informatieve, recreatieve en vormende activiteiten
In De Piramide worden diverse informatieve activiteiten georganiseerd. Elke derde donderdag van de maand is er een informatievoormiddag. Daarin komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. U vindt in het dienstencentrum ook een uitgebreid aanbod informatieve folders over allerlei diensten.

Jaarlijks organiseert De Piramide minstens 75 recreatieve groepsactiviteiten. Elke maandag, woensdag en vrijdag wordt er kaart gespeeld; elke laatste donderdag van de maand is er bingo. Af en toe wordt er een uitstap georganiseerd.

Verder zijn er in het dienstencentrum jaarlijks minstens 100 vormende activiteiten: taallessen, computercursussen, danslessen, een les bloemschikken of korte cursussen rond energie, ecologie, kunst, enz.

Meer informatie over dienstencentrum De Piramide vindt u hier
In het geval van een kansentarief kunt u voor sommige activiteiten in aanmerking komen voor een vermindering van het inschrijfgeld tot wel 75%.
Klik hier voor meer informatie hierover.