Vijf tips voor een gezonde leefstijl

Vijf tips voor een gezonde leefstijl

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. We delen vijf tips om wat extra aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl en uw mentaal welzijn:

 1. Blijf in beweging
  Voorkom veel stilzitten en beweeg minstens 2,5 uur per week matig intensief, verspreid over de dagen. Werkt u (vooral) thuis? Wissel dan werk af met voldoende pauzes met een kleine activiteit of een wandeling. Als u voldoende beweegt, voelt u zich fitter, slaapt u beter en blijft u langer gezond. Wilt u graag meer bewegen, maar weet u niet waar of hoe te beginnen? Of ondervindt u problemen met uw mentale gezondheid? Neem dan contact op met de leefstijlmakelaar van aan-z.
 2. Eet en drink gezond
  Door gevarieerd en gezond te eten krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Denk aan verschillende soorten groente, fruit en volkoren producten. Drink kraanwater, thee en koffie zonder suiker en drink maximaal één glas alcohol per dag. Alcohol is namelijk slecht voor de weerstand. Het laten staan van alcohol maakt u minder vatbaar voor ziekte.
 3. Ritme en voldoende slaap
  Probeer zoveel mogelijk een vast ritme / de normale dagindeling te volgen en voldoende te slapen.
 4. Zorg voor voldoende ontspanning
  Doe minimaal één uur per dag iets voor uzelf waar u energie van krijgt.
 5. Zoek steun bij negatieve gevoelens
  Praat met iemand over uw situatie en gevoelens. Het helpt om emoties met anderen te delen. Heeft u behoefte aan een luisterend oor van een sociaal werker? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0115 – 56 30 15 of per e-mail: info@aan-z.eu.