Tips voor gezinnen tijdens de meivakantie

Tips voor gezinnen tijdens de meivakantie

Tip 1. Familie challenge
Daag elkaar uit! Maak een groepsapp aan met verschillende familieleden die mee willen doen aan challenges.

Wat zijn challenges?
Kleine, leuke, gekke opdrachten die je aan een ander geeft. Iedere dag geeft iemand een challenge aan een ander, of juist aan de hele groep. Voorbeelden van challenges variëren van zo snel mogelijk de trap op en neer rennen tot het schrijven van een coronalied. Er moeten natuurlijk wel foto’s en filmpjes in de groepsapp doorgestuurd worden als bewijs. We weten zeker dat jullie veel plezier zullen hebben met z’n allen.

Tip 2. Do It Together
Veel ouders en kinderen zitten ineens samen thuis vanwege de coronamaatregelen en dat is niet altijd gemakkelijk. Er kunnen snel irritaties ontstaan. Met de speciale ‘Do It Together’ versie van Happy Hall creëer je letterlijk een plek in huis om even stil te staan bij jouw emoties en die van de andere gezinsleden. Zo weet je hoe het met iedereen gaat, hoe je iemand blij kan maken en wanneer je iemand beter met rust kan laten.

In 7 dagen tijd ga je met het hele gezin (vanaf ongeveer 6 jaar) aan de slag met emoties. Jullie starten met het maken van een ‘Emotiekalender’. Iedere dag vul je in hoe je je voelt en hoeveel energie je hebt. Hier ben je elke dag 1 minuut mee bezig. Daarna volgen nog twee kleine uitdagingen waarin je elkaar beter leert kennen. Elke uitdaging duurt zo’n 30 minuten. Klik hier voor meer informatie.

Tip 3. Kids2Fun vakantieboek
Kinderen kunnen zich uren vermaken met het Kids2Fun vakantieboek. Het boek zit vol leuke activiteiten om te doen tijdens de meivakantie, zoals (sport)spelletjes, raadsels, proefjes, recepten en knutselideeën. Het vakantieboek is hier gratis te downloaden.

Meer afbeeldingen

2020-04/1