Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

De Zonnebloem
U kent de Zonnebloem wellicht als een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.  Hierbij bieden de vrijwilligers bezoek aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties. Dit doen zij al bijna 70 jaar. Sinds de zomer van 2014 hebben zij een vervoersconcept, de Zonnebloemauto.

De Zonnebloemauto

  • De Zonnebloemauto is een betaalbaar mobiliteitsconcept voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. 
  • Het is een aangepaste rolstoelauto die te huur is voor een dagje uit, een vakantie of, voor vervoer naar en van een huwelijk of uitvaart.
  • De Zonnebloemauto geeft vrijheid en mobiliteit aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Geen wachttijden zoals bij taxivervoer vaak wel het geval is.
  • De bestuurder van de auto kan een familielid, vriend(in) zijn, maar ook een vrijwillige chauffeur vanuit de Zonnebloem. De inzet van deze chauffeur is kosteloos.
  • De auto biedt ruimte aan 3 of 4 personen (incl. chauffeur, afhankelijk van de grootte van de rolstoel/scootmobiel) en heeft ruimte voor 1 rolstoel of scootmobiel.
  • De auto is te huur voor € 40,- per dag, inclusief 100 km vrij (per dag). Daarna kost iedere extra km € 0,20. Alle brandstofkosten zijn exclusief.
  • Meer informatie over de Zonnebloemauto staat op www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto en in de brochure. (deze vind u onderaan de pagina)


Zeeuwse Zonnebloemauto’s
In de zomer van 2014 is de Zonnebloem begonnen met een pilot van zes auto’s verspreid over het land. Na een periode van een half jaar bleek dat de doelgroep (mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel) hier zo enthousiast op reageerde dat we doorgaan met het project en een landelijke dekking willen gaan realiseren van 80 auto’s verspreid door heel Nederland.
Momenteel rijden er 47 Zonnebloemauto’s, verspreid over 44 locaties in Nederland. In Terneuzen en Goes staan de Zeeuwse Zonnebloemauto’s.  De commerciële prijs voor een dag huur van een rolstoelauto is € 90,-. Dankzij steun van vermogensfondsen, particulieren of bedrijven etc. kan de auto door de Zonnebloem aangeboden worden voor € 40,-.

Reserveren online of telefonisch
Het reserveren van de rolstoelauto kan via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto of telefonisch via 088 - 0016 717. Eenmalig wordt bij de eerste reservering een Zonnebloemautopas aangevraagd voor 10 euro. Vervolgens zijn de kosten als hierboven toegelicht.