Jeugd Biervliet vraagt aandacht voor sportplateau

Jeugd Biervliet vraagt aandacht voor sportplateau

Een mooie en veilige speelplek op het sportplateau aan de Braakmanlaan, dat is de droom van zes tieners uit Biervliet. De vriendengroep zet zich in voor een upgrade van de huidige speelplek, die toegankelijk moet zijn voor alle kinderen in Biervliet en omgeving.

Kids2Fun, een onderdeel van aan-z, organiseert activiteiten voor kinderen in diverse kernen binnen de gemeente Terneuzen. Naast kinderen stimuleren om samen te spelen en samen plezier te hebben, zijn de activiteiten van Kids2Fun onder meer bedoeld om in contact te zijn met de jeugd. Tijdens één van de activiteiten vertelden de bevriende tieners uit Biervliet over hun wensen aan de medewerkers van Kids2Fun. Na een brainstormsessie is het balletje gaan rollen, mét resultaat.

Binnen enkele maanden wordt er een volwaardig basketbalveld realiseert op het sportplateau aan de Braakmanlaan. Daarnaast zijn er kapotte attributen van de skatebaan op het sportplateau hersteld en teruggeplaatst. De gemeente Terneuzen zal in toekomst vaker het gras maaien, waardoor de bal op het trapveldje beter rolt. Aanvullend heeft de vriendengroep de wens voor een half-pipe op de skatebaan. De gemeente Terneuzen en aan-z stimuleren en ondersteunen de vriendengroep om geld in te zamelen voor dit initiatief.

Veel helpende handen voor wafelactie
De vriendgroep ging direct aan de slag. Op de basisschool deelden zij hun ideeën wisten anderen te enthousiastmeren om mee te helpen. Inmiddels zetten meer dan twintig tieners zich in voor de skatebaan. Om geld in te zamelen, organiseren ze een wafelactie. Vorige week is er geflyerd. In de week van 19 april gaan de tieners langs de deuren met een inschrijflijst. De ouders van de kinderen steunen de actie, want zij bakken alle wafels. Zelfs de brandweer biedt hulp. Zij stellen de brandweerkazerne ter beschikking voor het bakken van de wafels. Op 29 april brengen de leerlingen de wafels aan huis.

Meer acties volgen
Om aandacht te vragen voor het sportplateau en om voldoende geld in te zamelen, organiseren de kinderen de komende maanden meerdere acties. Eén van de stappen die nog op de agenda staat, is een bezoekje aan de dorpsraadvergadering zodat ook de dorpsraad op de hoogte is van het initiatief. Wellicht kunnen de tieners ook uit die hoek hulp verwachten.

Een mooi voorbeeld van jeugdparticipatie
Medewerkers van Kids2Fun ondersteunen en begeleiden het proces om een opgeknapt sportplateau te realiseren. De actie van de tieners is een mooi voorbeeld van jeugdparticipatie. De jeugd is actief betrokken en denkt en praat mee over de invulling van het sportplateau. Wat startte als een initiatief van zes vrienden, groeit uit tot een actie die breed gedragen wordt.  Dit kunnen we alleen maar toejuichen!