Hulp bij belastingaangifte of kwijtschelding Sabewa

Hulp bij belastingaangifte of kwijtschelding Sabewa

Heeft u hulp nodig met uw belastingaangifte of de kwijtscheldingsaanvraag van Sabewa? Neem dan contact op met aan-z. Totdat de inlooppunten van de Formulierenbrigade weer open gaan en er weer afspraken met Burgeradviseurs ingepland kunnen worden, ondersteunen we waar mogelijk telefonisch.

Belangrijk om te weten m.b.t. uitstel van inkomstenbelasting:
U heeft tot 1 mei 2020 de tijd om belastingaangifte te doen. U kunt op drie manieren uitstel vragen. Uitstel wordt verleend tot 1 september 2020.

  1. Neem contact op met de belastingdienst 0800-0543, keuze 3, voer BSN in en #.
  2. Ga naar de website van de Belastingdienst en log in met DigiD en kies voor ‘uitstel ib 2019’.
  3. Print het formulier ‘aanvraag uitstel aangifte inkomstenbelasting’ en vul het formulier in en stuur het op naar de belastingdienst. Het adres staat op het formulier.

Indien u geen uitstel wilt aanvragen, bestaat de mogelijkheid om iemand te machtigen zodat u alsnog op afstand geholpen wordt.

Informatie voor de kwijtscheldingsprocedure van Sabewa:
Voor de aanvraag van kwijtschelding heeft u een aantal documenten nodig die ingestuurd moeten worden. Het is handig als u nu al zoveel mogelijk documenten verzamelt. Een overzicht van de benodigde documenten vindt u onderaan de pagina.

Zodra de inlooppunten van de Formulierenbrigade weer open gaan en er weer afspraken worden ingepland met Burgeradviseurs, informeren wij u hierover.

  • Wordt er op dit moment maandelijks een bedrag afgeschreven en kunt u het missen? Laat dit dan doorlopen. Indien kwijtschelding verleend wordt, krijgt u het bedrag terug.
  • Wordt er op dit moment maandelijks een bedrag afgeschreven en kunt u het niet missen? Boek het terug en neem contact op met Sabewa waarbij u uitlegt dat u kwijtschelding wilt aanvragen. Als u hierbij ondersteuning wenst, kunt u contact opnemen met aan-z.