Het effect van een gezonde leefstijl op de mentale gezondheid

Het effect van een gezonde leefstijl op de mentale gezondheid

Het effect van voeding is voor een groot deel terug te zien in de fysieke en mentale gezondheid.
Voelt u zich futloos? Eet dan vitamine en mineraalrijke voeding.
Heeft u hoofdpijn? Drink voldoende water of een verse muntthee.
Voelt u zich somber? Bereid een verse fruitsalade of maaltijd voor uzelf met natuurlijke en pure producten.

De klachten gaan niet direct weg, maar het creëren van een gezondere leefstijl heeft een positief effect op het brein. Wilt u meer inzicht in uw eigen voedingsschema en de gedachten die gekoppeld zijn aan uw eetpatroon of eetmomenten? Open dan dit document, het staat vol tips en tricks hoe eten en drinken uw geestelijke gezondheid kan ondersteunen. Print de checklist op bladzijde 10 uit en maak uw voedingspatroon inzichtelijk. Daarna kunt u bekijken welke impact uw voedingspatroon op uw mentale gezondheid heeft.

De leefstijlmakelaar
De leefstijlmakelaar helpt u gezond(er) te leven en bewegen en kijkt mee naar uw huidige leefstijl. Het doel is om uw vitaliteit te bevorderen en uw gezondheid te optimaliseren.

Bewegen kan thuis in uw vrije tijd, op het werk of onderweg. U kunt in een groep bewegen of alleen. Er zijn diverse middelen die u hierbij kunnen helpen, zoals beweegapps, sportattributen (in bruikleen) of online trainingen. Ongeacht uw situatie of leeftijd; er is voor iedereen iets passends te vinden! 

De leefstijlmakelaar ondersteunt u bij het vinden van een passende vorm van bewegen. Bij voorkeur bij u in de buurt. Samen met u wordt er een plan van aanpak opgesteld. Meer informatie over de leefstijlmakelaar of over het maken van een afspraak vindt u hier.