De handen uit de mouwen tijdens de week van de eenzaamheid

De handen uit de mouwen tijdens de week van de eenzaamheid

Op 1 oktober, tijdens de start van de week van de eenzaamheid, staken aan-z, Stichting Present Terneuzen en wethouder Jurgen Vervaet van de gemeente Terneuzen de handen uit de mouwen. Samen gaven zij de tuin van Anita Schrijvers, bewoonster van de Terneuzense wijk Serlippens, een opknapbeurt. Aansluitend werden er nog een aantal klusjes uitgevoerd. Van het samen koffie drinken werd de bewoonster erg blij: "Ik heb in tijden niet zo’n volle kamer met visite gehad". We lieten een dankbare mevrouw achter, blij met deze hulp.

Hulp aanvragen bij aan-z
Veel mensen die alleen wonen en geen hulp in de buurt hebben, komen via aan-z bij Present terecht. Mariëlle Faas van aan-z vertelt: “Ik vind hen dapper. Deze mensen zijn de schaamte voorbij. Het is zeker voor hen heel wat om onbekenden in hun huis toe te laten. Helaas komen we ook bewoners tegen die dat liever niet hebben, mensen die zorg mijden, dat is jammer”.

Samenwerking met Present Terneuzen
Stichting Present Terneuzen en aan-z zetten zich al jaren samen in voor het welzijn van de burgers van de gemeente Terneuzen. Beide organisaties hebben aandacht voor kwetsbare mensen in isolement. Present Terneuzen ontvangt aanmeldingen van onder andere aan-z en zet vrijwilligers in voor de realisatie van activiteiten. Op basis van de beschikbare tijd en de talenten van de vrijwilligers wordt er voor iedere hulpvraag een goede match gemaakt.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de dienstverlening van aan-z of hulp aanvragen? Neem dan contact met ons op: info@aan-z.eu of 0115 – 56 30 15.

Meer afbeeldingen

2019-10/img-20191001-wa0003 2019-10/1570001348_img-20191001-wa0012