aan-z is gecertificeerd voor het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

aan-z is gecertificeerd voor het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

Als eerste organisatie in Zeeuws-Vlaanderen heeft aan-z het Certificaat van Sterk Sociaal Werk behaald. Met dit kwaliteitslabel neemt aan-z het voortouw voor het leveren van hoge kwaliteit dienstverlening. Momenteel is aan-z zelfs de enige in Zeeland die hiervoor gecertificeerd is.

aan-z is de organisatie voor kortdurende jeugdhulp en maatschappelijke dienstverlening, welzijn en de toeleiding naar de Wmo en geïndiceerde Jeugdhulp voor alle inwoners van de gemeente Terneuzen. Daarnaast biedt aan-z een welzijnsaanbod in de Vlaamse gemeenten Assenede, Kaprijke, Sint-Laureins en Wachtebeke.

Zonder vakmanschap geen kwaliteit
‘aan-z heeft voor dit kwaliteitslabel gekozen omdat het goed aansluit bij haar visie op de dienstverlening. Hierin draait alles om deskundigheid van medewerkers, om vakmanschap. En vooral om hoe je als professional je werk doet samen met je klant, je collega’s en andere partners’, aldus kwaliteitsadviseur Olga Marchenko.
Het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk is tot stand gekomen voor en door de branche, vanuit de ambitie om optimaal te presteren en continu te verbeteren. Tijdens het Certificatieonderzoek werd aan-z beoordeeld op haar functioneren en hoe de professionals en vrijwilligers van aan-z hun werk verrichten, waarbij vakmanschap en professionaliteit centraal staat. 

We zijn trots op deze positieve beoordeling en op de medewerkers en vrijwilligers van aan-z die met veel gedrevenheid, passie en deskundigheid hun beroep uitoefenen.