aan-z biedt u ondersteuning. Ook in coronatijd.

aan-z biedt u ondersteuning. Ook in coronatijd.

Nog vaker thuiswerken/-studeren, nog beter afstand houden en nog minder bij elkaar op bezoek gaan. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. De coronacrisis laat zien hoe het is om weinig (fysieke) contacten te hebben en stelt jong en oud voor uitdagingen.

Hulp nodig? Wij zijn er voor u.
Van een gesprek met een sociaal werker tot maaltijden aan huis voor hulpbehoevenden. En van hulp bij het begrijpen van formulieren tot een praatje bij ontmoetingspunten voor wie daar behoefte aan heeft. aan-z helpt u waar mogelijk. Heeft u zorgen, een vraag waar u het antwoord niet op weet of behoefte aan contact? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Anderen ontmoeten bij een ontmoetingspunt of koffie-crea-club
Nu we veel tijd in huis doorbrengen en weinig onder de mensen komen, kan het goed doen om af en toe een praatje te maken. Zeker als u zich alleen voelt. aan-z organiseert ontmoetingspunten waar u in contact kunt komen met buurtbewoners en medewerkers van aan-z:

  • Maandag: Hoofdkantoor aan-z in Axel, 14.30 – 15.30 uur
  • Dinsdag: Buurthuis de Zeemeeuw in Terneuzen, 14.00 – 15.00 uur
  • Donderdag: De Statie in Sas van Gent, 15.00 – 16.00 uur

Ook zijn er koffie-crea-clubs, voor degenen die graag (samen) creatief bezig zijn en zich alleen voelen. Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen. Informatie over de locaties, data en inschrijven staat op www.aan-z.eu/agenda.

Een belmaatje: even bellen voor een praatje
Vindt u het fijn om met iemand te kunnen praten, maar blijft u liever thuis? Dan kunt u bellen met een belmaatje, een vrijwilliger van aan-z. Een belmaatje biedt een luisterend oor. Een gezellig praatje, even samen lachen of juist meedenken over zorgen. Een wekelijks telefoontje kan er voor zorgen dat u zich minder alleen voelt. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 0115-563015.

Activiteiten voor kinderen
Heeft uw zoon of dochter behoefte om buitenshuis iets te ondernemen? Kids2Fun biedt in de gemeente Terneuzen voor kinderen tot en met 12 jaar wekelijks (re)creatieve, sportieve, culturele en educatieve activiteiten, zoals jachtseizoen, sport en spel en het online spel ‘Wie ben ik?’. Het aanbod staat op www.aan-z.eu/agenda en Instagram @kids2funaanz.

Tips en adviezen voor ouders
Jeugd en Gezin van aan-z biedt ouders/verzorgers gratis informatie, advies en ondersteuning bij vragen over opvoeden en opgroeien. Voor vragen kunt u bellen naar 0115-563015. Ook op Instagram deelt Jeugd en Gezin van aan-z (@jeugd_en_gezin_aanz) tips en adviezen voor ouders over opvoeden en opgroeien, ook tijdens corona. Denk aan onderwerpen zoals thuiswerken met kinderen, thuisonderwijs of het houden van een dagritme.

JIP Terneuzen: het aanspreekpunt voor jongeren
Bij JIP Terneuzen (@jip_terneuzen) kunnen jongeren van 12 t/m 25 jaar terecht met alles waar zij tegenaan lopen. Het JIP deelt ook tips en adviezen over hoe om te gaan met de coronacrisis en de maatregelen. JIP Terneuzen komt graag met jongeren in contact om te horen wat er bij hen leeft en waar er behoefte aan is.

Hulp van vrijwilligers
Vrijwilligerswerk wordt voortgezet indien noodzakelijk, zoals:

  • maaltijden aan huis van tafeltje-dek-je;
  • hulp (op afstand) van de  formulierenbrigade/burgeradviseurs;
  • vervoersvragen t.b.v. medische hulp;
  • de boodschappendienst; en
  • vriendschappendiensten

Mantelzorg en corona
Het kan een zware opgave zijn om mantelzorger te zijn. Zeker in deze tijd. Als mantelzorger wil je weten waar je rekening mee moet houden in de zorg voor een kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Heeft u vragen over mantelzorg en corona? Neem dan telefonisch contact op met aan-z. Wij denken graag met u mee.

Tot slot, 5 tips voor een gezonde leefstijl
Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Deze vijf tips helpen u om wat extra aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl en uw mentaal welzijn.