Jongeren Informatie Punt

Jongeren Informatie Punt

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Dan kan je bij het JIP (Jongeren Informatie Punt) terecht met al je vragen en kopzorgen. Wij geven gratis informatie, advies en ondersteuning over de thema's wonen, onderwijs, geld, werk, seksualiteit, recht, drugs, gezondheid, vrije tijd en jonge ouders.

We helpen je informatie bij elkaar te zoeken, geven tips en advies of verwijzen je door naar gespecialiseerde organisaties. We hebben ook folders en brochures waarin je meer informatie kunt vinden. Voor hulp bij het invullen van formulieren en brieven, zoals het aanvragen van studiefinanciering en/of het schrijven van een sollicitatiebrief kun je ook bij ons terecht. Het JIP bemiddelt eveneens bij conflicten tussen jongeren en instellingen.

Ouders kunnen ook bij ons terecht. We ondersteunen je onder andere met achtergrondinformatie over onderwerpen waar jongeren mogelijk mee worstelen of zaken waar ze vragen over hebben.

Naast onze dienstverlening kunnen jongeren gratis gebruikmaken van de Sense spreekuren over liefde en seksualiteit. Jonge moeders kunnen hier eveneens terecht.

Voorbeelden van vraagstukken waarmee je bij ons terecht kan
- Je bent op zoek naar woonruimte en je weet niet waar te beginnen
- Je hebt problemen thuis en je bent op zoek naar hulp
- Je hebt voor school infomatie nodig over drugs
- Je wilt jouw kind leren omgaan met zakgeld en wilt graag tips
- Je vermoed dat leerlingen in jouw klas schulden hebben en je zoekt advies

Je kunt met je vragen terecht bij de Jacob Catsstraat 7 in Terneuzen of aan de Markt 1 in Axel (hoofdkantoor
aan-z). Tevens zijn wij telefonisch (0115 - 563015) en per e-mail (info@aan-z.eu) bereikbaar en kun je ons vinden in de scholen voor voortgezet onderwijs in Terneuzen. In samenwerking met het voortgezet onderwijs brengen we specifieke thema's onder de aandacht van de jongeren.

Ook hebben wij een WhatsApp dienst die 7 dagen per week bereikbaar is van 08.00 tot 21.00 uur op het telefoonnummer 06 36 30 82 89. Op deze manier kun je heel gemakkelijk op een anonieme manier contact opnemen met een professionele jongerenwerker van het JIP. Geen vraag is te gek!

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina: JIP Terneuzen